24 december.

Julafton kan kanske vara lite överskattat, lite väl stressigt för vissa och kanke lite för mycket julklappar till alla som ingen egentligen behöver. Men trots detta så är det faktiskt väldigt mysigt med julafton. Folk är glada och skrattar. Barnen är exalterade över tomten som packar upp julklappar ur säcken. Maten är god (kanske mest för att det finns kilovis med köttbullar). Och allting är bara lite sådär extra mysigt.
Jag frågade en korkad fråga också. "Vad är det för datum idag?". På julafton. Det blev mycket skratt åt min korkade fråga. Men så kan det gå när man är fångad av allt mys och skratt på en dag som julafton. Sedan somnar man, helt slut. Och vaknar dagen därpå med en härlig känsla i magen.
 
I år var Thyras första jul. Hon satt i knät på tomten och fick mycket julklappar. Mysiga små kläder och fina gosedjur. Och att en så liten kan vara så himla glad. Att man kan skratta så mycket som hon kan. Herregud vad mycket glädje en sådan liten flicka kan sprida.

 
 

What.

För ett år sedan så skrev jag om kärlek. 
 

"Vad jag faller för?

Dåliga killar, oftast. Sådana som inte vet hur man uppskattar livet. Som inte vet hur man respekterar en annan människa. Jag faller för de som håller sig undan mig. Som inte svarar mig. Som inte finns i närheten, kanske bor långt bort. Jag faller ofta för någon som har en tendens att inte tycka om mig. Jag har också en tendens att bli kär i någon som är spännande, mystisk. Och alltid i de som behöver hjälp. Jag faller för någon som mår dåligt, utan att jag själv ens vet om det, för att sedan försöka få personen på fötter. 

-Men kärleken får vänta ett tag. Den står vid sidan av."


Jag förstår inte hur det tidigare har kunnat gå så dåligt med det där. Och det som jag skrev för ett år sedan stämmer inte alls längre. Eller så stämmer det helt och hållet. Det är lite läskigt att jag såg saken ur det konstiga och förvridna perspektivet förut. Men ja, antagligen vet han väl vad det är som stämmer och inte. Tillexempel "Jag har också en tendens att bli kär i någon som är spännande, mystisk". Och det är han. Det må jag säga. Och det är bara ett av alla exempel.

-Men nu får inte kärleken vänta längre. För nu har den funnit mig.