Where I belong.

I have a dreamcatcher hanging on my wall. I have two elephants standing in different spots in my room. I have an autograph from someone who have changed my life. I have a lot of candles and also pictures of my dandelions. I have one book which I can't read loads of at a time. I have to read maybe one page and then wait a few days. I have two guitars, one hanging on the wall and the other one standing on the floor. I have a red box with dreadbeads in it. I have one bedspread with Bob Marley on it and also a mirror with a picture of Bob. I have 8 awards from exhibitions with my dog. I have one keyboard and something that's almost a piano. I like my room. This is where I can relax and paint on my own. I can take a deep breath and just feel my body being relaxed. I can write music and play my guitar with no one judging the result. I can let my creativity circulate in the room. I can close my eyes and just think about what life has been giving me since last. Also I can reflect about what I have been giving to life. I love to lay down on the woodenfloor and just let the coldness touch my body. This is where I can relax and this is where I really like to be. I feel comfortable in the middle of dreamcatchers, elephants and a lot of candles lighten up the little space. 

Du duger.

Idag har varit en helt fantastisk dag. Som alla andra dagar nu för tiden. Dock så har denna dagen varit helt olik alla andra då vi har haft en tema-dag i skolan. "Du duger" var det fina temat och vi fick göra lite trevliga saker. Vi fick även lära oss att teckna, vilket jag aldrig har varit bra på men alltid har velat kunna. Vi fick lära oss lite grunder och min teckning blev det fulaste jag sett, men jag fick ändå lära mig mycket bra saker om hur man ska tänka. Sedan fick vi lyssna på en föreläsning vilket även det var väldigt intressant. Efter skolan har jag varit igång hela tiden och jag orkar inte ens berätta allt jag har gjort. 
 
Hursomhelst så är mitt rum väldigt fint just nu. Snart ska jag tända både ljus och rökelser och sedan sätta mig ner för att rita en stund. Nu är det dags att jag lär mig. Det är så avslappnande att lägga sig på golvet och bara försvinna bort i en värld av kreativitet. 
 

Travelling-questions.

Jag har fått lite frågor angående resor som jag har gjort. Tänkte svara på dessa i ett litet inlägg här eftersom jag ofta får samma frågor flera gånger om. 
 
Vilka länder/ställen har du besökt?
Jag har varit i:
Teneriffa - några gånger, kanske 2.
Canarie öarna - några gånger
Rhodos
Kreta - 2 gånger
Kroatien
London - 2 gånger
Tyskland typ en miljon gånger.
Danmark
Norge
 
Jag tror att jag fick med alla länder där. Kanske är det några fler, jag är inte riktigt säker.
 
Hur får du pengar till att resa när du bara går i skolan?
Ja, det är en himla bra fråga faktiskt. Det handlar om väldigt mycket sparande. Jag lever månadsvis på studiebidraget som ligger på 1050 kronor. Dessa pengar går till allting man kan tänka sig att köpa. Förutom mat, för det köper mina föräldrar.
 
Jag jobbar även som timanställd inom hemtjänsten. Där jobbar jag på de lov jag kan och ibland på helger om de behöver någon vikarie. All den lönen jag får försöker jag att spara så att jag sedan kan resa för de pengarna. Ibland har jag gjort så att jag lånat pengar av mamma och så har hon fått pengar när hela min lön har kommit. Detta beror på att jag ibland har rest iväg innan pengarna har kunnat sättas in på kontot. Då fick min mamma pengarna så fort lönen betalades ut. 
 
Annars så lever jag ganska billigt. Jag köper väldigt sällan saker då jag försöker att tänka på vad jag faktiskt verkligen behöver och inte. Att jobba har dock gett mig alla de chanser jag fått till att resa då den största delen av pengarna kommit därifrån. Men att spara på studiebidraget hjälper till en hel del även det!
 
Hur vet du hur man ska göra på alla flygplatser och sånt?
Ja, alltså det här är någonting man lär sig. Om man läser på alla skyltar och kollar vad det står överallt så är det ganska enkelt att förstå. De flesta flygplatser har väldigt bra hänvisningskyltar och om man följer dom så ska allting gå bra. 
 
Man får även tänka på att alltid vara i god tid till flygplatsen. Det är skönt att kunna ta det lugnt och inte behöva stressa sig igenom resan. (alltså inte göra som Hanna gjorde när vi skulle till Kroatien, och försova sig). Det löste ju sig dock också, såklart, eftersom det inte var så jättelänge.
 
Men så länge man har god tid på sig, läser på skyltarna som finns och chillar så går allting fint!